Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Munkagépek téliesítése

Munkagépek téliesítése

2021. 12. 20. 10:22:59
Ugyan erre a szezonra már véget értek a mezőgazdasági talajmunkák, fontos, hogy utolsó lépésként gépeink olyan állapotba kerüljenek, amely egyrészt lehetővé teszi megfelelő tárolásukat, másrészt elősegíti, hogy időben megkezdhetőek legyenek velük a tavaszi munkálatok. A télre való felkészítésük, az esedékes karbantartás elvégzése elengedhetetlen az állagmegóvás, illetve a korrózió elkerülése érdekében. De milyen teendők akadnak ilyenkor?
 
Traktor körkép Magyarországon

Traktor körkép Magyarországon

2021. 11. 30. 09:13:42

Kíváncsi vagy a 2021-es év legnépszerűbb traktoraira? Érdekel, hogy melyek a legjobbnak ítélt mezőgazdasági gépek? Itt van a legfrissebb lista, olvasd el!

A karbantartott munkagép a hálás munkaerő

A karbantartott munkagép a hálás munkaerő

2021. 11. 26. 10:51:30

Te is szeretnéd meghosszabbítani munkagéped élettartamát? Szeretnéd, ha sokáig egy jól működő gépezet legyen? Szerencsére ez nem olyan nehéz feladat. A titok, hogy tudatosan ellenőrizd és ápold időszakosan, ne csak akkor foglalkozz vele, amikor már valami gond van vele. Így sokáig jó műszaki állapotban lesznek, melyet tartósan fenntarthatsz.

A világ leggyorsabb traktorai

A világ leggyorsabb traktorai

2021. 11. 24. 00:00:00

Az autóknál már megszokhattuk, hogy nagy sebességekre képesek. Legtöbbünk már elgondolkodott rajta, mi lenne hogyha mezőgazdasági gépekkel is lehetne száguldozni. Ezeket a járműveket nem gyorsaságra tervezték, hanem a szántóföldön földművelésre. A sebességet pedig, az éppen használatban lévő munkagéphez igazítják. A mezőgazdaságban szükség van a traktorra, hogyha ebből akarunk megélni.

Rakományrögzítés, mikor mire figyeljünk?

Rakományrögzítés, mikor mire figyeljünk?

2021. 10. 18. 10:52:40

A szállítás során a rakomány összes elemét biztosítani kell megcsúszás, felbillenés, elgurulás, elmozdulás, illetve jelentős alakváltozás vagy bármilyen irányú elfordulás ellen megfogó szerkezetes, kitámasztásos vagy kötözéses rögzítéssel, illetve az említett módszerek együttes alkalmazásával. Mindez a be- és kirakodást végzők és a járművezetők, a többi közlekedő, a gyalogosok, valamint a rakomány és a jármű védelmét szolgálja. A rakományt úgy kell elhelyezni a járművön, hogy az személyeket és árukat ne veszélyeztessen, a járművön ne mozoghasson és a járműről ne eshessen le. A bevált gyakorlatra vonatkozó európai iránymutatás az ADR-ben és a közúti műszaki ellenőrzésekről szóló 2014/47/EU irányelvben megfogalmazott nemzetközi szabályok alkalmazását kívánja elősegíteni.

5+2 szerszám, ami jó, ha mindig a gépben van!

5+2 szerszám, ami jó, ha mindig a gépben van!

2021. 09. 30. 15:46:06

Ha igazán felkészültek szeretnénk lenni, akkor érdemes mindig a gépben tartani néhány szerszámot, nézzük is meg melyek ezek!

Miért fontos a kenőolaj használat?

Miért fontos a kenőolaj használat?

2021. 09. 22. 15:30:00

A kenőolajhasználat nem csak a személygépjárművek esetében fontos, a mezőgazdasági gépeknél is elengedhetetlen. A különböző kenőanyagok felhasználási területe szerteágazó, hiszen több olyan berendezés is van, mely időszakosan kenést igényel.

Hogyan szerezzek gyorsan alkatrészt?

Hogyan szerezzek gyorsan alkatrészt?

2021. 08. 31. 09:47:33

Ha te is a mezőgazdaságban dolgozol, akkor neked sem kell hosszasan ecsetelnünk, hogy 1-1 nap is milyen sokat számíthat. A mezőgazdaság sajnos az az iparág, ami folyamatos odafigyelést, folyamatos pörgést igényel, nem állhat meg a munka egy percre sem. Azonban – mint az élet oly sok más területén – a mezőgazdasági munkák során is történhetnek olyan előre nem várt dolgok, amik megnehezítik a munkákat.

Minden, amit tudni kell a bálázásról

Minden, amit tudni kell a bálázásról

2021. 08. 11. 15:07:49

Amikor betakarítjuk a kalászos gabonaféléket, a főtermékek mellet nagy mennyiségű és jelentős értékkel bíró melléktermék is keletkezik. A széna és szalmafélék sokoldalú felhasználási lehetőséget nyújtanak, extra árbevételi lehetőséget biztosítanak a gazdálkodók számára.

Ebben a blogban a széna és szalmafélék felhasználási területeivel, valamint a bálázási technológiákkal foglalkozunk.

Ajánló a szezonra

Ajánló a szezonra

2021. 07. 21. 11:08:10

A mezőgazdaságban egyre több és több olyan eszközzel találkozhatunk, melyek jelentősen megkönnyítik életünket, munkánkat, hiszen rengeteg időt, pénzt és energiát tudunk spórolni velük amellett, hogy akár sokkal nagyobb területeket is fenn tudunk tartani, hiszen ma már a gépek végzik helyettünk a legtöbb munkát. Nem csak sokkal gyorsabb, de természetesen sokkal egyszerűbb is elvégezni a különböző feladatokat. Sokkal könnyebb például a szalma- vagy szénabálákat felrakni a pótkocsira géppel, mint áthívni a szomszédokat, hogy segítsenek felgurítani.